MyTrueGrowth    Personal blogs & lifecoaching 
 

Blogs Dave

Mijn blogs zijn eigenlijk gesprekken die ik met mezelf voer als een soort van therapie. In deze gesprekken probeer ik zo open en eerlijk mogelijk tegen mezelf te zijn over mijn gedachtes, gevoelens, ervaringen, onzekerheden, doelen, behoeftes en prestaties. Soms gaan deze gesprekken diep, soms zijn ze luchtig en soms zijn de heel pragmatisch. Het ligt enorm aan de fase waarin ik me op dat moment bevind, welke situaties er op dat moment spelen en op microniveau hoe ik die dag ben opgestaan.

Zoals ik al zei, werkt het bloggen voor mij therapeutisch. Het stelt me in staat mijn gedachtes te ordenen en mijn leven te structureren. In het verlengde daarvan helpt het me om mijn persoonlijke issues beter te begrijpen en hiermee om te gaan, zowel in situaties als relaties. Het schrijven doe ik al ruim 10 jaar en het heeft me geholpen om door enkele van de donkerste periodes van mijn leven te komen. Daarnaast heeft het me ook richting gegeven tijdens de verschillende ups en downs die ik ervaren heb ik nog steeds ervaar. Mijn keuze om te starten met het delen van dit persoonlijke journaal in de vorm van een blog op deze website, is ingegeven door de hoop dat ik anderen hiermee help en inspireer. En voor de goede orde, niet omdat ik het zelf allemaal zo goed weet, want uit mijn blogs blijkt wel dat dat niet zo is. Nee, juist door te laten zien dat ik, net als waarschijnlijk iedereen, ook dagelijks struggle met alles dat het leven mijn kant opgooit. Maar dat ik, ondanks dat ik het af en toe even niet meer weet of zie zitten, blijf zoeken naar manieren om mijn struggles te overkomen, positief te zijn en te groeien.

Alhoewel ik het enorm spannend vind om deze kwetsbare kant te laten zien en te openbaren, lijkt het me ook heel leuk, leerzaam en inspirerend om te zien hoe anderen (jullie lezers) hierop reageren. Schroom dus niet om te reageren op de blogs, al jullie tips, adviezen, support of kritiek is welkom!