MyTrueGrowth    Personal blogs & lifecoaching 
 

New life, still me

Die standaard new year new me bullshit, daar moet denk ik iedereen wel om lachen. In de praktijk is het meer new week new me en dan de rest van het jaar weer terugvallen in oude slechte gewoontes tot we weer richting het nieuwe jaar gaan. En toch heeft het wel wat positiefs, want de intentie om te veranderen, is altijd goed of je nou faalt of niet. Voor mijzelf komt 1 januari 2024 toevallig op een moment dat ik serieus bezig ben met de intentie om duurzaam veranderingen door te voeren. En dan gaat het niet om het stoppen met drinken of teveel eten of meer sporten, maar meer over mindset en mindfulness. Voor mij wordt het daarom New life, still me!

Uitstelgedrag en de weg van de minste weerstand. Dat zijn de enige redenen waarom het me nog steeds niet gelukt is om mijn doel van 06.00 uur opstaan te bereiken. Ik voelde me de laatste tijd niet super, fysiek gezien. Beetje snotterig, moe en veel spierpijn. Omdat mijn ijsbad lek is, heb ik de laatste 4 weken nauwelijks geplunched en in combinatie met een 30-dagen-burpee challenge maakt dit dat ik continue, maar vooral in de ochtend, veel spierpijn ervaar in mijn hele lichaam. De feestdagen helpen ook niet mee, veel geregel en onregelmatigheid. Het zijn de omstandigheden, maar geen geldige argumenten om te falen, dat weet ik zelf ook wel, maar toch laat ik het gebeuren. Het is de struggle die gepaard gaat met groei, maar ik ben me er wel van bewust dat er een moment moet komen waarin die eeuwige "L" (als in loss) een keer een "W" (win) moet worden als ik daadwerkelijk wil groeien als mens.

Iemand die ik via via ken en ik volg op instagram is een jaar geleden begonnen met op weekdagen om 06.00 uur te wandelen. Het is voor haar een soort therapie om, voor dat de wereld ontwaakt, in alle rust dat moment voor zichzelf te hebben. Ze luistert niet naar muziek, zit dan niet op haar telefoon en loopt gewoon. Wat begon als een eenmalig doel, is voor haar uitgegroeid tot een gewoonte. 10 van de 12 maanden in het jaar wandelt ze elke dag om 06.00 uur en ze zamelt hiermee zelfs geld in voor een goed doel. Dus ja, wie beter vragen hoe ze elke dag om 06.00 uur opstaat dan zij, dacht ik. Dus ik stuurde haar een berichtje en haar antwoord was simpel; gewoon doen! Er is geen geheim, zelf was ze koningin Snooze zei ze en dat komt me heel erg bekend voor. Het is gewoon een kwestie van doen, jezelf dwingen. Alhoewel het voor haar ook niet altijd makkelijk is, wil ze absoluut niet anders meer, het geeft haar zoveel rust en voldoening. Zo zie je maar dat het "lijden" nodig is om te groeien naar iets moois en dus van die L een W te maken. Laten we nu eerst maar zien wat de jaarwisseling en de dagen erna gaan brengen en vandaar verder.

Einde.