MyTrueGrowth    Personal blogs & lifecoaching 
 

What could you be?

Deze vraag kwam voorbij in het motivatie filmpje dat ik vanochtend tijdens mijn ochtendwandeling om 06.00 uur aan het luisteren was. Het was eigenlijk pas op het einde van mijn loop dat deze vraag voorbij kwam, nadat ik ruim een half uur had gewandeld, en het kwam eigenlijk exact op het juiste moment, net voor dat ik naar binnen ging om mijn dag te plannen. 

Waar ik steeds meer achter begin te komen, is dat niks vanzelf komt, je moet er voor werken. En dat werken, op welke manier ook en voor iedereen anders, gebeurt in wat Eric Thomas the real grind noemt. Er is geen podium, er is geen medaille aan het einde van de rit, er is geen stadion waarin iedereen je toejuicht. Nee, the real grind gebeurt in het donker waar niemand je kan zien en de overwinning die je behaalt, is die van doen wat je moet doen; het is een overwinning op consistentie. 

Nu liep ik vanochtend letterlijk in het donker en er was inderdaad niemand die langs de kant stond te applaudisseren en ook niemand die me bij thuiskomst een medaille om mijn nek deed en me feliciteerde met de behaalde overwinning op mezelf. Maar wel ben ik trots. Ik ben trots dat ik vanochtend die stem van luiheid en gemak heb verslagen in mijn hoofd. Dat ik na 1 keer snoozen de overtuiging had dat ik moest opstaan bij de volgende keer dat die wekker ging. Ik deed het, het was de eerste overwinning van de dag! Daarna heb ik mijn joggingbroek en dikke jas en muts opgedaan en ben ik gaan lopen. Toen ik nog geen 100 meter verder was, had ik eigenlijk al spijt dat ik geen renkleding aan had gedaan, maar tegelijk had ik wel zoiets van je hoeft niet gelijk van 0 naar 100 te gaan. Nu opstaan met deze lage temperaturen in het donker om ruim een half uur te lopen, is al een mooie prestatie, dus wees trots en heb geen spijt. 

De real grind is iets dat in mijn systeem moet komen, waar ik bij stil moet staan als dat stemmetje van luiheid en gemakzucht weer begint te zwerven in mijn hoofd. Iedereen kent het denk ik wel, dat super gemotiveerde gevoel als je net een inspirerend iets gelezen of gekeken hebt, maar hoe zorg je ervoor dat je die motivatie houdt? Dat is wat de real grind voor mij betekent; iets consequent blijven doen ook al ben je de motivatie om het doen eigenlijk al kwijt. Of hoe zorg je ervoor dat je een trigger hebt die die motivatie weer heel snel opwekt als je het nodig hebt? Dit is denk ik de hamvraag waar heel de wereld graag een "simpel" antwoord op wil. En ik, ik heb het antwoord ook niet paraat, maar ik denk er wel graag over na en blijf naar manieren zoeken die mij helpen om te blijven grinden.

De real grind is dus de dagelijkse (wed)strijd en het resultaat daarvan zou dan dus het doel moeten zijn, lijkt me. Maar daar wringt bij mij de schoen, want heel eerlijk gezegd heb ik niet echt een doel en ook nooit gehad. Stom is dat, want op zich heb ik wel altijd bepaalde beelden in mijn hoofd gehad of bepaalde wensen, maar op de een of andere manier hebben die nooit bij mij de specifieke vraag opgeroepen van zou jij dit kunnen bereiken en zo ja hoe. Eigenlijk komt het weer terug op de focus en de vraag wat wil ik nou echt, waar ik eerder over schreef en waar eigenlijk elke motivational speaker die ik volg continue op hamert. Ik voel me eerlijk gezegd nogal dom dat ik nu pas tot de realisatie kom dat ik daar veel concreter en duidelijker over moet zijn tegenover mezelf. Want eerlijk, ik heb de vraag wat zou je willen doen in het afgelopen vaker gekregen dan in mijn hele leven en toch heeft dat er tot nu toe nog steeds niet toe geleid om daar over na te denken. Of... misschien is het wel zoals Deepak Chopra zegt en brengt het universum je wat je wil, maar is het aan jou om de tekenen te zien en herkennen en er naar te handelen. Hoe dan ook, achterom kijken heeft geen zin, ik ben me er nu van bewust en dus is het goed om nu de tijd te nemen om mezelf de vraag te stellen wat ik nou echt wil, zodat ik mijn doelen helder krijg en snap waarom ik elke dag weer grind.

Ok, ik ben aan het ratelen, I know! Laten we het voor nu proberen simpel te houden. Ik geloof dat hoe beter ik eruit zie, hoe meer zelfvertrouwen ik heb en ik lekkerder in mijn vel zit. Ik denk ook dat als ik mezelf meer dwing om door te zetten als ik daar geen zin in heb of het niet durf, ik erachter kom dat ik tot veel meer in staat ben dan ik nu denk. Door deze 2 dingen te doen, ontstaat er een positieve golf waar ik op allerlei vlakken op mee kan surfen. Dus voor nu 2 doelen: er beter uit zien en doorzetten. Hoe? 1. elke doordeweekse dag om 06.00 uur op staan en een half uur joggen. 2. 3-5 keer per week trainen (wod of og). 3. de fitness challenges meedoen en leveren. 4. een 72-uur vasten plannen en uitvoeren. 5. na 20.00 uur niet meer eten. Door er zo over na te denken en het zo concreet te maken, begin ik as we speak al wat meer focus te voelen. De grind kan voor mij beginnen, dus letsgo. 

Einde